ForwArt

Hoofdpartner van het Kinderpersbureau is het nieuwe initiatief  ForwArt
ForwArt is afgelopen jaar tot leven gebracht om nieuwe ondernemingen, initiatieven, activiteiten en kunstprojecten vanuit de jonge wijkbewoners in Tilburg Noord te stimuleren. Ze richten zich op
het verbeteren van de wijk en nieuwe kansen te creëren. Doormiddel van onderwerpen zoals kunst, cultuur, mode, sport en ook media. Het project geldt als één van de doorbraakinitiatieven uit de PACT-aanpak in Tilburg-Noord en staat voor ‘Moving forward with the power of art: from a place to hide to a place of pride’.

Verschillende culturele organisaties, waaronder het Zuidelijk Toneel, Corpo Máquina en Fashion Clash werken in dit initiatief samen met onderwijsgroep ROC, de politie, jongerenwerkcentrum R-Newt, woningcorporatie WonenBreburg, ontwikkelaar BPD, Omroep Tilburg en de gemeente Tilburg.

 

Het Kinderpersbureau zal binnen de wijk onder ForwArt aan de slag gaan als objectieve jeugd nieuwsvoorziening. De redactie van et kinderpersbureau zal zich huisvesten op het hoofdkantoor van ForwArt aan het Verdiplein wat vrij centraal gelegen is in de wijk.

Omroep Tilburg

Mediapartner van het kinderpersbureau is de lokale omroep.
Stichting Omroep Tilburg is de lokale stadsomroep die elke dag van de week bezig is met het leveren van verschillende journalistieke producties. De producties die ze maken gaan van radio, TV, tot podcasts, fotografie en nu ook vlogs. Ook elk jaar live verslag van de Tilburgse Kermis vanuit de binnenstad met KERMIS TV. Zij hebben sinds enkele jaren T-Reporters actief in Tilburg waaronder ook Tilburg Noord. Jonge wijkbewoners die verslag doen van gebeurtenissen binnen de wijk doormiddel van vlogs.

De Omroep stelt  reporter kits ter beschikking en draagt bij aan de invulling van het programma voor het kinderpersbureau. Producties die binnen  et persbureau gerealiseerd worden kunnen door de Omroep gepubliceerd worden. 

 

Sponsor MOTOROLA

Motorola Mobility  is trotse sponsor van het Kinderpersbureau Noord en ondersteund de kinderen op gebied van techniek. De redactie van het  persbureau zal aan de slag gaan met de nieuwe Moto g Smartphone lijn voor het maken van opnames, vlogs. interviews etc.