Samen kunnen we alles zijn

Leerlingen uit de taalklas van basisschool De Vlashof hebben afgelopen jaar gewerkt aan een heel speciaal project van War Child. Samen met de Haarlemse band Chef ‘Special produceerde zij het nummer “Samen Zijn Wij”, en namen ze een videoclip op die al meer dan twaalfduizend keer is bekeken.

Het nummer ‘Samen zijn Wij’ past helemaal bij het thema van de Kinderboekenweek dit jaar. “Worden wat je wil” toekomst dromen en samenwerken.

De pop-rock band uit Haarlem Chef ‘Special bedacht het idee om een nummer te maken samen met de kinderen van basisschool De Vlashof. Samen met de bandleden deden de kinderen bij elke muzieksessie mee aan een TeamUp sessie. Voordat ze bij ze in de klas kwamen wisten de kinderen nog niet wie Chef ‘Special waren. Inmiddels worden hun nummers luidkeels meegezongen.

“Ik vond het leuk, maar ook wel spannend. We hebben geschreven en geleerd hoe we op de gitaar spelen.”, zegt Bilal (11)

Van schrijven, opnemen tot ontwerpen van de titel hoes. De leerlingen van de Vlashof werden door de leden betrokken bij het hele proces.

“Het leukste vond ik om voor de klas te zingen”, zegt Arzu (7)

“Als we alleen zijn en niemand houdt van jou, dan ga je niks doen.” – Arsema (9)

De leerlingen krijgen binnen het TeamUp programma sport-, spel en bewegingsactiviteiten. Zodat ze kunnen leren omgaan met elkaar en met hun gevoel.

Melisa (11) is pas ‘n jaar in Nederland en vertelt dat het TeamUp programma haar favoriete les is. Daar spelen ze spelletjes zoals ‘Iemand is hem niemand is hem’.

In het nummer ‘Samen zijn Wij’ zingen de kinderen over wat ze later willen worden.

Arsema (9) wil graag lerares worden en voor de klas staan. Bilal wil graag voetballen maar ook muziek vindt hij leuk. Van Chef ‘Special kreeg de klas een ukelele cadeau daar hoopt hij op te leren spelen.

Samya (10) was pas net in Nederland toen het project gestart was. Ze kan het erg goed vinden op school en vindt het leuk om te leren. Maar het leukste vindt ze toch wel binnen het TeamUp programma samen spelen met haar beste vriendin Arsema. Daar draait het volgens Arsema allemaal om want “Als we alleen zijn en niemand houdt van jou, dan ga je niks doen.”

De taalklas van basisschool de Vlashof is een project van Tprimair om kinderen die net in Nederland zijn te helpen met de Nederlandse Taal. Kinderen van groep 4 t/m 8 zitten hier allemaal samen in een klas en krijgen hulp met lezen en schrijven.

Chef‘Special is al meer dan ‘n jaar ambassadeur van War Child en zet zich samen in voor miljoenen kinderen die opgroeien in conflictgebieden.